Okulumuzda Siber Zorbalık Eğitimi Verildi

Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrencilere siber zorbalık konusunda bilgilendirici bir eğitim gerçekleştirildi. Okulun rehber öğretmenlerinden Mustafa Acar tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilere dijital dünyada karşılaşılabilecek siber zorbalık konusunda bilinçlendirme yapıldı.

Günümüzde internetin yaygın kullanımıyla birlikte, siber zorbalık vakaları da maalesef artış gösteriyor. Bu durumu önlemek ve öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimde, siber zorbalığın tanımı, çeşitleri ve etkileri detaylı bir şekilde ele alındı.

Rehber öğretmen Mustafa Acar, öğrencilere siber zorbalıkla karşılaştıklarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda önemli ipuçları verdi. Ayrıca, siber zorbalığa maruz kalan öğrencilerin nasıl destek alabileceklerine dair bilgilendirme yapıldı.

Eğitimde, öğrencilere siber zorbalığın önlenmesi için alınabilecek önlemler ve dijital ortamda güvenli bir iletişim kurmanın önemi üzerinde duruldu. Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleşen etkinlik, siber zorbalıkla mücadelede bilinçli bir toplum oluşturulmasına katkı sağladı.

Okul yönetimi, rehber öğretmen Mustafa Acar'a bu önemli eğitim için teşekkürlerini ileterek, öğrencilerin siber zorbalık konusunda bilinçlenmesinin okulun öncelikli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

29-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-2024

Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 29.04.2024 16:45 - Görüntülenme: 22