T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi

GENÇ GÖZÜYLE MEHMET AKİF

Vefatının 87. yıldönümü vesilesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Konferans Salonunda ASE Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Elif Rana Atiş " Genç Gözüyle Mehmet Akif" adıyla bir konferans verdi. Bu tip konferanslarda genelde alanında temayüz etmiş kişiler sahnede olduğunu biliyoruz. Şimdi ise bir lise öğrencisi, salondaki misafirlere Türk milleti için anlamı son derece büyük bir şahsiyeti, Mehmet Akif'i, anlattı. Bu yönüyle çok kıymetli bir etkinlik. Ayrıca bu etkinlik, gençlerin sadece sosyal medyanın büyülü dünyasında vakit öldürmediğini, kendisi ve çevresi için de faydalı işler yapabileceğini göstermesi bakımından da önemsenmesi gereken bir performans.

Konferansa geçilmeden önce İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit, yaptığı açılış konuşmasında bulunduğumuz coğrafyada yaşanan olaylara ve yakın zamanda verdiğimiz şehitlere değinerek gençlere azimli, gayretli ve uyanık olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit, Mehmet Akif'in vefatının 87. yıldönümü olması nedeniyle millî şairimizi bir lise öğrencisinin anlatmasını önemsediğini özellikle belirtti.  Konuşmasında  Gazze de yaşanan insanlık dramına da değinen Başyiğit, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürümüzün konuşmasını müteakip konferansa geçildi. Konferansta Elif Rana Atiş, Akif'i bilinen ve bilinmeyen yönleriyle masaya yatırdı. Mehmet Akif'i çocukluğundan itibaren  yetiştiği ortamlarıyla birlikte anlatan Elif Rana Atiş, her gencin onu mutlaka yakından tanıması gerektiğinin altını çizdi. Atiş, Akif'in yedi kitaptan oluşan Safahat adlı eserinin yazıldığı dönemin bir biyografisi olduğunu belirterek eserde keşif bekleyen birçok ufuk olduğunu vurguladı. Akif'i çok yönlü sunan konferansa Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Ahmet Onur uduyla, ASE Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi müzik öğretmeni Serkan Çamurcu ise bendirle eşlik etti. Programda ayrıca ASE Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Fatma Sude Çakır da Mescid-i Aksa adlı şiiri seslendirdi. Mehmet Akif için indirilen 80 hatmin duasının okunmasının ardından  konferansın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere  teşekkür belgesi verildi . Programa İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit'in yanı sıra şube müdürlerimiz Rıdvan Acar, İrfan Kanık, ASE Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürümüz Ahmet İren, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 Konferans içeriğine ait bazı introlar:

 

 

 

 

 

 Konferanstan resimler

27-12-202327-12-202327-12-202327-12-2023

27-12-202327-12-202327-12-202327-12-202327-12-2023

27-12-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 09:50 - Görüntülenme: 104
  Beğen | 3  kişi beğendi