Dünya İklim Günü, insan kaynaklı iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dikkat çekebilmek ve buna yönelik farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 15 Mayıs'ta kutlanmaktadır
İnsan kaynaklı küresel iklim değişimi ve küresel ısınma günümüzün en önemli küresel krizlerinden biridir. Sanayi devriminden günümüze küresel yüzey sıcaklığı ortalama 1 0C artmıştır. Küresel olarak sıcaklıkların artması, sera gazlarındaki küresel artışla doğru orantılıdır. Sera gazları içerisinde en yoğun etkiye sahip olan karbon emisyonları her geçen gün artmaktadır.
Dünya İklim Günü dolayısıyla, öğrencilerimize küresel iklim değişimi, insan kaynaklı küresel iklim değişimi ve küresel ısınma kavramlarına ait temel dinamikleri içeren bir sunum okulumuzun coğrafya öğretmeni Lokman Akan tarafından gerçekleştirilmiştir.
Özellikle insan kaynaklı küresel iklim değişimi ve küresel ısınmanın; buzullar, deniz seviyesi, ekosistemler, yerleşim alanları, iklim göçleri, tarımsal üretim, enerji politikaları, doğal afetler gibi alanlardaki etkileri üzerinde durulmuş ve küresel iklim değişiminin insan kaynaklı kısmının sınırlandırılabilmesinin mümkün olup olmadığı, mümkünse bireysel ve toplumsal sorumluluklarımız nelerdir, güncel politikalar geliştirilirken iklim değişimin etkisi neden dikkate alınmalıdır gibi sorularla beyin fırtınası yapılmıştır. İleride ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarında karar alıcı pozisyonlarda bulunacak öğrencilerimizin multidisipliner yaklaşımlarla anlaşılabilen iklim değişi ve etkileri konusundaki ufuk açan fikirleri bizleri mutlu etmiştir.
Öğretmenimiz Lokman AKAN'a sunumu için teşekkür ederiz.