Şevin Topal: İngiltere'de aileler en çok gençlerin söz dinlemesinden şikayet ediyor.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında Mehmet Kaplan'ın Kültür ve Dil kitabını değerlendirmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz; farklı kültür-dilleri deneyimlemiş öğrencilerle kültür ve dili konuşmanın daha doğru olacağı fikrinden hareketle, OYPITS (Pressure on Young People in Today's Society) projesi kapsamında okulumuzda bulunan yabancı öğrencilerle buluştu. Daha kolay ve hızlı bir iletişim sağlamak için aynı zamanda Türkçe de bilen Şevin Topal'la buluşan öğrencilerimiz, kültür ve dil üstüne keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Türk, İngiliz ve Galler kültürleri üzerine uzun uzun konuşan öğrenciler, dile ve kültüre sahip çıkmanın gerekliliğini tartıştı. Kültür farklılığı, nesil çatışmalarına da değinen öğrenciler, hem İngiltere de hem de Türkiye'de gençlerin hedef ve değerler konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını konuştular. Aslen Sivaslı bir ailenin çocuğu olan ancak Galler'de doğup büyüyen Şevin Topal'ın söyledikleri ise dikkat çekiciydi. Kendisinin Denbyshire'da yaşadığını ve Ysgol Dinas Bran okulunda okuduğunu ifade eden Şevin, İngiltere'de saygı kültürünün Türkiye'den çok farklı olduğunu, ailelerin öğrencilere çok karışmamakla birlikte kendilerini dinlemediklerinden şikayet ettiklerini söyledi. Kültür ve Dil'den aldıkları notlardaki fikirleri de değerlendiren öğrenciler, Türk dili ve kültürüyle ve İngiliz kültürü ve dilini birçok açıdan kıyaslama şansı buldular.

30-11-202230-11-202230-11-202230-11-202230-11-202230-11-2022

Yayın: 30.11.2022 - Güncelleme: 30.11.2022 14:09 - Görüntülenme: 119