T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi

ŞANLI DESTANIN 100.YILINDA MİLLİ MÜCADELE KİTAP SERGİSİ

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır."

 

Milli hafızamız, tarihimize sığdırdığımız nice zaferlerle doludur. Bunlar içinde öyle bir zafer var ki necip milletimizin başkomutanları liderliğinde dünya tarihine silinmeyecek bir iz bıraktığı "Başkomutanlık Meydan Muharebesi" dir.  Kütahya'mız da bu zaferin başkenti olmakla haklı bir gurur taşımaktadır. 

 

Okulumuz 100.yılına kavuştuğumuz şanlı Başkomutanlık Zaferi'ni anlatmanın heyecanı içerisinde yıl içerisinde, yapacağı birtakım etkinliklerden biri olan  "Milli Mücadele Kitap Sergisi"ni görücüye çıkardı.Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zaferle sonuçlanan Milli Mücadeleyi anlatan farklı türlerde kaleme alınmış eserler, bir süre okulumuz Atatürk köşesinde sergilenecek. Büyük ilgi gören bu çalışmanın yürütülmesine öncülük eden başta tarih öğretmenimiz Mustafa Şahin olmak üzere okulumuz idaresine ve  tüm öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

 

Başkomutanlık Meydan Muharebesinde bizlere bu toprakları vatan yapan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize minnet borçluyuz. Allah onlardan razı olsun.

21-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.04.2022 - Güncelleme: 21.04.2022 15:17 - Görüntülenme: 128
  Beğen | 0  kişi beğendi