ŞAİR ŞEYHİ PANELİ

Okulumuz öğrencileri, Şair Şeyhi temalı bir panel gerçekleştirdiler. Panel ilk olarak İnköy Ortaokulu öğrencilerine yönelik yapıldı.

Okulumuz bünyesinde bulunan yaratıcı yazarlık atölyesinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, edebiyat öğretmeni Ahmet USLU öncülüğünde Şair Şeyhi paneli düzenledi. Germiyan beylerine ve Osmanlı sultanlarına musahiblik, tabiblik, şairlik yapan; divan şiirinin ilk büyük ustalarından olan ; attar dükkanında yaptığı ilaçlarla halkı tedavi eden ; her yönüyle hakim, zarif ve ilginç bir kişilik olan hemşehrimiz şair ve hekim Şeyhi, tüm yönleriyle öğrencilere tanıtıldı. Hayatı, eserleri, hekimliği ve tıp alanındaki başarısı, Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi, şairin Türk edebiyatındaki yeri ve önemi panelin başlıca konularını oluşturdu. Zeynep Sude SERER, Elif Rana ATİŞ, Tunahan KARA, Halil DOLKER, İbrahim BERENS  ve Yade DİLCU'nun düzenledikleri panel öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

24-05-202224-05-202224-05-2022

Yayın: 24.05.2022 - Güncelleme: 24.05.2022 11:12 - Görüntülenme: 150