Osmanlı geleneği okulumuzda yaşatılıyor....

Okulumuz 10/A sınıfı öğrencileri tarih ögretmeni Neslihan Aycan rehberliğinde Kütahya Gençlik Merkezinde bulunan has odada helva sohbeti etkinligi gerçekleştirdiler.

Helvanın Osmanlı mutfağında özel bir yeri bulunmaktadır. Matbah-ı Amire'de bulunan helvahane de 36 çeşit helva pişirilir saray halkına dağıtılırdı. Kışın en soğuk gecelerinde ise tepsi tepsi Helva eşliğinde toplumun her kesiminden insan konaklarda ,evlerde toplanarak helva sohbetleri ederdi. Bir sonraki hafta kimin evinde toplanılacağı belliydi ve bir mani eşliğinde helva tepsisi o kişiye sunulurdu.

Sohbet oyun sona erdi

Gitmemizin vakti geldi

Hafta sırası ağama erdi

Ağam buyurun helvayı, helvayı..

Bugün öğrencilerimiz sabuniye helvası ,köpük helva,Gaziler helvası, irmik helvası, un helvası ,tahin helvasi, met helvası ve süt helvası gibi geleneksel tatlar eşliğinde padişahların hayatlarından menkıbeler anlattılar.

Bizleri yalnız bırakmayan okul müdürümüz Ahmet İREN'e ,Edebiyat öğretmenimiz Hakan Bengül'e ve değerli abimiz Zafer CENGİZ 'e teşekkür ederiz.

01-03-202401-03-202401-03-2024

Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 01.03.2024 10:16 - Görüntülenme: 32