Okulumuz,“TRT ile Digital Gazetecilik” Etkinliğiyle Code Week Etkinliği Kapsamında Sertifikasını Aldı

Code Week haftası kapsamında, okulumuz dijital geleceği şekillendirecek önemli bir etkinliğe imza attı. TRT işbirliği ile gerçekleştirilen digital gazetecilik etkinliği, bu yılın Code Week haftasının sertifikalı etkinliklerinden biri olarak kayıtlara geçti. Okulumuz öğretmenlerinden Zafer Kaya, bu etkinlikte kodlamanın ve yazılımın gelecekteki önemini vurgulayarak, dijital dünyada uzman olmanın gerekliliğini anlattı ve katılımın sağlanmasının önemini belirtti.

Code Week haftası, Avrupa genelinde teknoloji ve kodlama konularında farkındalığı artırmayı amaçlayan bir inisiyatiftir. Okulumuz, bu hafta kapsamında TRT işbirliği ile dijital gazetecilik etkinliğini başarıyla tamamladı ve katılımcılarına özel sertifikalar sundu.

Etkinlik sırasında, digital gazetecilik konusunda uzmanlaşmış TRT temsilcileri, öğrencilere dijital haber üretiminin inceliklerini ve teknolojinin haberciliğe etkilerini anlattılar. Katılımcılar, dijital medyanın nasıl işlediğini ve dijital haberciliğin önemini daha iyi anlama fırsatı buldular.

Eğitim alanındaki teknolojik gelişmeleri göz önünde bulundurarak, okulumuz öğretmenlerinden Zafer Kaya, etkinliğin önemini ve dijital becerilere olan ihtiyacı vurguladı. Özellikle genç neslin, kodlama ve yazılım konularına olan ilgisini teşvik etmek ve katılım sağlamak, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek için kritik bir adımdır.

Okulumuz Müdürü Ahmet İREN, Code Week haftasının, teknoloji ve kodlama konularında bilinci artırmak ve dijital becerileri teşvik etmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin öğrencilere teknolojiye olan ilgilerini artırma ve gelecekteki kariyer seçeneklerini şekillendirme fırsatı sunduğunu vurgulayarak, etkinliği düzenleyen herkese teşekkür etti.

Bu sertifikalı etkinlik, okulumuzun teknoloji ve medya konularında öğrencilere sunduğu eşsiz fırsatlardan sadece biri ve geleceğin dijital dünyasında kritik bir rol oynayacak genç gazetecilerin yetiştirilmesine katkı sağlayacak. Code Week haftası, bu tür etkinliklerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

23-10-202323-10-2023

Yayın: 23.10.2023 - Güncelleme: 23.10.2023 11:21 - Görüntülenme: 66