Okulumuzda Ramazan Ayı Özelinde Hoş Geldin Ramazan Etkinlikleri Düzenlendi

Okulumuz, Ramazan ayının gelişini coşkuyla karşılamak ve öğrencilerimizin bu mübarek ayı daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla "Hoş Geldin Ramazan" etkinlikleri düzenledi. Etkinlikler kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, öğrencilere Ramazan ayının manevi önemi ve oruç ibadetinin faydaları üzerine bilgilendirme yapıldı.

Hacivat Karagöz Oyunu ile Geleneksel Türk Kültürünü Yaşattık

Etkinliklerin en renkli bölümlerinden biri olan Hacivat Karagöz oyunu, öğrencilere geleneksel Türk kültürünü eğlenceli bir şekilde tanıtma fırsatı sundu. Öğrenciler, bu klasik Türk gölge oyununu izlerken hem eğlendiler hem de kültürel bir deneyim yaşadılar.

Orucun Sağlığa ve Maneviyata Etkileri Üzerine Bilgilendirme Yapıldı

Ramazan ayının en önemli ibadetlerinden biri olan orucun sağlık ve manevi faydaları üzerine yapılan bilgilendirme sunumları, öğrencilere orucun bedensel ve ruhsal açıdan sağladığı olumlu etkileri anlatarak bilinçlenmelerini sağladı.

Ramazan Ayında Yapılması Gerekenler ve Önemi Vurgulandı

Etkinliklerin bir diğer önemli bölümü ise Ramazan ayında yapılması gereken ibadetler ve bu ayın manevi önemi üzerine yapılan vurgulamalardı. Öğrencilere Ramazan'ın manevi atmosferini daha iyi hissetmeleri ve bu ayı daha verimli geçirmeleri için tavsiyelerde bulunuldu.

Okulumuzun Müdürü Ahmet İren, etkinliklerin Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde düzenlendiğini ve öğrencilerin bu tür etkinliklerle Ramazan'ı daha iyi anlayıp yaşayacaklarını belirtti.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 14:52 - Görüntülenme: 50