Okulumuzda Down Sendromu Farkındalık Günü Kapsamında Etkinlik Gerçekleştirildi

Bugün, okulumuzda Down Sendromu farkındalık günü kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler, özel olarak hazırlanan etkinlikte el figürlerini farklı renklerde boyayarak desteklerini gösterdiler.

Etkinlikte, öğrencilere Down Sendromu hakkında bilgilendirme yapıldı ve bu durumla yaşayan bireylerin günlük yaşam mücadeleleri ve kazanımları anlatıldı. Boyama etkinliği sırasında, down sendromlu bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekilerek, toplumda daha fazla anlayış ve kabul için farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Öğrenciler, renkli ve canlı el figürleri üzerinde çalışarak, farklılıkların güzellik olduğunu ve herkesin toplumda eşit bir şekilde kabul görmesi gerektiğini vurguladılar. Etkinlik, öğrenciler arasında dayanışma ve empati duygularını güçlendirirken, Down Sendromu toplumda daha fazla bilinirlik kazanması için önemli bir adım oldu.

Okul yetkilileri, bu tür etkinliklerin düzenli olarak gerçekleştirilerek toplumda farkındalık oluşturmanın ve toplumsal duyarlılığı artırmanın önemine vurgu yaptılar. Down Sendromu farkındalık gününde yapılan etkinliğin, toplumda daha fazla anlayış ve kabul için önemli bir adım olduğu belirtildi. Katkı sağlayan Öğretmenimiz Özge Kirazlı ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

21-03-202421-03-202421-03-202421-03-202421-03-2024

Yayın: 21.03.2024 - Güncelleme: 21.03.2024 16:40 - Görüntülenme: 32