T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi

OKU-YORUM YAZI-YORUM PROJESİ İL PANELİ

İl koordinatörlüğünü yaptığımız Bakanlığımız tarafından yürütülen Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi kapsamında gerçekleştirilen Kutadgu Bilig paneli, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Programın başında okul müdürümüz Ahmet İren açılış konuşmasında misafirlerimize hoş geldiniz diyerek projenin önemine temas etti. 

Panele okulumuz öğrencileri Alperen Ünlü, Hüseyin Yaşar, Fatma Çakır’ın yanı sıra Nafi Güral Fen Lisesinden Büşra Yıldız, Hidanur Çaycı, Ayşe İrem Aydın Tavşanlı Fen Lisesinden Elifnaz Yılmaz, Ömer Tuğşad Akbaş ve  Süeda Emine Soylu panelist olarak katıldılar. Panel sonrasında konuşma yapan Dumlupınar Üniversitesinden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Değirmenci,  Kutadgu Bilig ve eserin müellifi Yusuf Has Hacip’i  tarih sahnesine çıktıkları toprakları anlatarak bu eserin tarihimiz açısından önemine değindi. Kendisinin de yerinde gördüğü bu toprakları her Türk vatandaşının görmesi gerektiğinin altını çizdi.  Değirmenci, gezmeye Orta Asya’dan başlamak gerektiğini vurguladı.Hakan Değirmenci konuşmasının bir bölümünde ise şunları söyledi: “Tarihi, Türklerin yaşadığı coğrafyayı gezerek anlamak lazım.  Çünkü o bölgeler kendi coğrafyamızdır. Nasıl okumaya kendi yazarlarımızdan başlamamız gerekiyorsa gezmeyi de bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. “ Değirmenci, konuşmanın devamında Türk tarihinin mayalandığı topraklara dair kendi gözlemlerini  video ve fotoğraflarla anlattı. 

Programın sonunda panelist öğrencilere ve bizleri kırmayarak okulumuza gelen sayın hocamıza birer teşekkür belgesi takdim edildi. 

Programın hazırlanmasında emeği geçen başta okul müdürümüz Ahmet İren olmak üzere müdür yardımcımız Kemal Soygür’e,, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Hakan Bengül, Akın Uçar ve aynı zamanda programımızın sunucusu olan Hanife Türkan Sarıhan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Programımıza konuşmalarıyla anlam katan Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.  Dr. Hakan Değirmenci’ye ve programımıza katılan Nafi Güral Fen Lisesi Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni Şule Erbay ve Tavşanlı Fen lisesi Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni Haluk Aşçı’ya şükranlarımızı sunuyoruz.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 10:07 - Görüntülenme: 34
  Beğen | 0  kişi beğendi