5D Koridorlarıyla ilham Veren Okul

OKULUMUZUN SOKAKLARI

SELSEBİL ÇEŞMESİ

Aslı Mevlâna Müzesi'nin bahçesinde bulunan çeşmenin ilginç bir hikayesi var. Mimarı yapısı gereği en üstte bir sunak, altında iki, onun da altında üç sunak ve sonra yine iki ve bir sunak şeklinde azalıyor... Bu ayrıntının temsili ise şudur: İnsan dünyaya tek gelir, evlenir iki olur, çoluk çocuğa karışır üç olur... Ama sonra ölümler başlar ve en sonunda yine tek başına ölür...

DEĞERLER SOKAĞI

Değerler Sokağı, millî ve yerel değerlerin yer aldığı bir sokaktır. Sadaka taşı, askıda ekmek, kapı tokmakları ve pencere önü çiçekler gibi geleneğimizin önemli değerleri bu sokakta sergilenmektedir. Sokakta ayrıca Peygamberimizin Veda Hutbesi, Gönül Mekanları ve Kütahya’nın yerel değerlerine de yer verilmiştir. Burada birçok oturma alanı da bulunmaktadır. Değerler Sokağında şu faaliyete yer verilmektedir:

1- Dünya İnsan Hakları günü

ATATÜRK SOKAĞI

Atatürk Sokağı, okulumuzun giriş katında yer almaktadır. Sokakta Atatürk’ün doğduğu ev ve Anıtkabir minyatürlerinin yanı sıra Atatürk Kitaplığı, gramafon, Millî Mücadele albümü ve oturma alanları bulunmaktadır. Atatürk Sokağında aşağıdaki faaliyetlere yürütülmektedir:

1-     10 Kasım Atatürk’ü Anma ve millî bayramlara dair programlar.

2-     Kitap okuma etkinlikleri

COĞRAFYA SOKAĞI

Coğrafya Sokağında uzay tavanı, yapay şelale, çeşitli yeryüzü şekillerinin rölyefi, dünya haritası, dünya saatleri ve oturma alanları mevcuttur. Bu sokakta aşağıdaki faaliyetler yürütülmektedir:

1-     Ders işleme

2-     Dünya Çevre Günü programı

TARİH SOKAĞI

Tarih Sokağımız, Türk tarihini geçmişten günümüze uzanan bir sahnesi gibidir. Sokakta çeşitli oturma alanlarının yanı sıra Göktürk Kitabelerinin minyatürü, Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girişi, Osmanlı’nın kuruluşu, İstanbul’un Fethi, Çanakkale Muharebesi ve Kurtuluş Savaşı rölyefleri bulunmaktadır. Ayrıca tarihte 16 Türk devletini temsil eden bir çalışma da Tarih Sokağımızdaki diğer bir bölümdür. Tarih Sokağında yürütülen faaliyetler ise şunlardır:

1-     İstanbul’un Fethi programı

2-     Ders işleme

ÇİÇEK BAHÇESİ

Çiçek bahçesinde birçok farklı türden çiçek bulunmaktadır.  Gönüllü öğrencilerimiz sorumluluk bilinciyle bu çiçeklerin bakımını üstlenmişlerdir.

FELSEFE SOKAĞI

Sokakta, insanın kendisi, yaşamı, toplum ve evren üzerine düşünmesi sonucunda ortaya çıkmış bir disiplin olan felsefenin girift dünyasına yolculuk yapan filozofların görselleri yer almaktadır.

MATEMATİK SOKAĞI

Eğitim- öğretim her yerde ilkesi gereği, bu sokağımızda yer alan beyaz tahtamız gerek öğrencilerimizin birbirlerine gerekse matematik öğretmenlerimizin onlara çözdükleri sorularla buluşuyor. Sokakta ünlü matematikçilerin görsellerinin yanı sıra geometrik masalar ve oturma grubu bulunmaktadır. Sokakta ayrıca bir de zekâ oyunları odası mevcuttur. Sokağın tam karşısında yer alan “Eğitim Araçları Müzesi’nde, eğitimde kullanılan ilk teknolojik ürünlerle birlikte çeşitli antika araç ve gereçler yer almaktadır.

İNGİLİZCE SOKAĞI

Yabancı dil eğitiminin yoğun verildiği okulumuzda, İngilizce Sokağımız giriş katında yer almaktadır. Burası öğrencilerimiz için ta bir motivasyon mekanıdır. Oturma alanları, gökyüzü havası veren tavanı, duvarlarda yer alan İngilizce teorik bilgileri sokağın dikkat çeken özelliklerindendir.

EDEBİYAT SOKAĞI

Edebiyat sokağı sekiz bölümden oluşmaktadır: YKS’ye hazırlık koridoru, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı koridoru, sanat tribünü, geleneksel Türk tiyatrosu bölümü, öğrenci toplulukları toplantı tribünü, okuma keyfi, divan bahçesi ve tasavvuf edebiyatı duvarı. Sokakta birçok oturma alanı da bulunmaktadır. Türk edebiyatında dergicilik köşesinin de yer aldığı sokakta aşağıdaki faaliyetlere yer verilmektedir:

1-     Kimi şair ve yazarların ölüm yıldönümlerinde anma

2-     Ders işleme