Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi YİNE-YENİ-YENİDEN, TÜBİTAK Türkiye Finallerinde

Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Bahattin Dalgıç, enerji verimliliği konusundaki orijinal çalışmasıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Enerji Verimliliği Yarışması Türkiye finallerine davet edildi. Dalgıç'ın "Yeşil Çatı" projesi, enerji tasarrufu ve çevresel sürdürülebilirlik konularında önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Bahattin Dalgıç'ın projesi, binaların çatılarında yeşil alanlar oluşturarak enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor. Yeşil çatılar, çevre dostu bir şekilde binaların enerji tüketimini azaltmanın yanı sıra şehirlerde yeşil alanları artırarak çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.

Dalgıç'ın projesi, özgün bir yaklaşım ve titiz araştırmaların ürünü olarak öne çıkıyor. Bu başarılı çalışma, TÜBİTAK Enerji Verimliliği Yarışması'nın Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Finaller, 6 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek ve Bahattin Dalgıç, projesini jüri önünde sunarak ülke genelindeki diğer öğrencilerle yarışacak.

Proje danışman öğretmeni Erhan Özalp konu hakkında şunları söyledi: "Bahattin Dalgıç'ın başarısı, okulumuzun öğrencilerinin bilimsel yeteneklerini ve yaratıcılıklarını teşvik etmeye devam ettiğini gösteriyor. Bu tür projeler, geleceğin liderleri ve bilim insanlarını yetiştirmek için çok önemli."

Öğrencimizi, TÜBİTAK Türkiye finallerine hazırlık sürecine devam ederken, ilimizin en çok proje üreten okulu olan Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi,onun bu başarısını gururla paylaşıyor.

06-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-2023

Yayın: 06.11.2023 - Güncelleme: 06.11.2023 16:58 - Görüntülenme: 78