Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri, Sokak Hayvanları İçin Özverili Bir Proje Başlattı

Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi'nin öğrencileri, Almanca Öğretmenleri Özge Kirazlı'nın rehberliğinde, "Her Güne Bir İyilik" adlı eTwinning projesi kapsamında sokak hayvanlarını unutmadı. 10-b sınıfı öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları kulübelerle sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçlarını karşılamak için bir araya geldi. Geri dönüşüm malzemelerinden elde ettikleri kulübeleri, sokak hayvanlarının güvenli ve sıcak bir barınma alanına dönüştürmek için özenle çalıştılar.

Almanca öğretmeni Özge Kirazlı, proje hakkında şunları söyledi: "Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini artırmak ve hayvanlara yardım etme konusunda duyarlılıklarını geliştirmek amacıyla bu projeyi başlattık. Gösterdikleri özveri ve emek bizi gururlandırıyor."

Öğrenciler ise, projeye katılarak hem çevreye duyarlılık kazanmayı hem de sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedeflediklerini belirtiyorlar. Kulübelerin tamamlanmasıyla birlikte, sokak hayvanlarının daha iyi bir yaşam sürmesine katkıda bulunacakları için mutlu olduklarını dile getiriyorlar.

Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin bu örnek davranışı, sosyal sorumluluk ve duyarlılık konularında ilham verici bir adım olarak takdir topluyor. Proje, öğrencilerin topluma ve çevreye olan duyarlılıklarını artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

16-02-202416-02-202416-02-2024

Yayın: 16.02.2024 - Güncelleme: 16.02.2024 14:24 - Görüntülenme: 37