Kutahya Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri, Manisa Demirci’deki Karaoklar Organik Tarım Çiftliği’ni Keşfetti

Kutahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, sürdürülebilir tarım ve tarım teknolojileri konusunda bilgi edinmek amacıyla Manisa Demirci’de bulunan Karaoklar Organik Tarım Çiftliği’ni ziyaret etti. Öğrenciler, doğayla uyumlu tarım uygulamalarını yakından inceleyerek, tarımın geleceğine dair önemli bilgiler edindiler.

Ziyaret kapsamında öğrencilere, organik tarımın temel prensipleri, sürdürülebilir tarımın avantajları ve çiftlikte kullanılan modern tarım teknolojileri hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler, bu deneyim sayesinde doğaya saygılı tarım yöntemlerini öğrenirken, teknolojinin tarım sektöründeki etkilerini de gözlemleme fırsatı buldular.

Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi, öğrencilerine geniş bir perspektif sunmak adına düzenlenen bu etkinlikle hem öğrenmeyi teşvik ediyor hem de tarımın sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Gezide öğrencilere Okul Müdürümüz Ahmet İren, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hakan Bengül ve İngilizce Öğretmeni Erhan Özalp eşlik ettiler.

Bu vesileyle Karaoklar Ekolojik Hayat ya da diğer adıyla Organik Tarım  Çiftliğinin mimarları Ahmet Şerif İzgören ve Orhan Aztekin Beylere, bizleri çok sıcak karşılayan ve aynı sıcaklıkla da ağırlayan Rahime ve Meltem Hanımlara şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız.

Çiftlikten dönüşte önce Simav Demirci Karacalar Mahallesinde öğrenci velimiz Ayşe-Hakkı Arslan çifti tarafından işletilen Büfeterya adlı mekanda misafir olduk. Güler yüzlü karşılamaları, ikramları gönlümüzü fethetti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Büfeterya’dan ayrıldıktan sonra da Simav Fen Lisesinin misafiri olduk. Okul müdürü Engin İren koordinesinde okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerin muazzam çalışmaları okula girişte hemen kendini gösteriyor. Okul Müdürü Engin İren ve Müdür Başyardımcısı Fethullah Akarsu’nun mihmandarlığında okulun tüm bölümlerini yakından görme şansımız oldu.

19-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-2024

Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 19.01.2024 11:02 - Görüntülenme: 19