Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri, "Atatürk" Filmiyle Tarihe Yolculuk Yaptı

Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi'nin 10/B sınıfı öğrencileri, Türkiye'nin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan "Atatürk" filmi ile tarihe unutulmaz bir yolculuk yaptılar. Öğretmenleri Neslihan Aycan'ın rehberliğinde, öğrenciler, Türk tarihine damgasını vuran bu önemli şahsiyetin hayatını daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Sinemanın büyülü dünyasında tarihi bir yolculuğa çıkan öğrenciler, "Atatürk" filminin büyüleyici anlatımı ile Kurtuluş Savaşı döneminden Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar uzanan önemli anları izlediler. Film, Atatürk'ün büyük önderliği ve vizyonunu etkileyici bir şekilde yansıttı.

Öğrenciler, filmi izlerken Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini, inkılapları ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini daha derinlemesine anlama fırsatı buldular. Tarih öğretmeni Neslihan Aycan, öğrencilere filmin tarihi önemini ve Atatürk'ün vatanseverliğini vurgulayarak onların tarih bilincini daha da geliştirmelerine katkıda bulundu.

Öğretmenimiz Neslihan Aycan bu etkinliği şu sözlerle değerlendirdi: "Öğrencilerimizin Atatürk ve Türk tarihine olan ilgisi bizleri mutlu ediyor. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin tarih bilincini artırmalarına ve ülkemizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün önemini daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor."

Öğrenciler, "Atatürk" filmi izlemesi sonrasında, Atatürk'ün vizyonunu ve vatanseverliğini daha yakından hissettiler. Bu deneyim, Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi'nin eğitimde tarih bilincini teşvik etme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

07-11-2023

Yayın: 07.11.2023 - Güncelleme: 07.11.2023 09:43 - Görüntülenme: 116