T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi

KİTAPLA GÜLÜMSEYEN YÜREKLER

ASE Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, topladıkları kitapları uzaktaki öğrenci kardeşlerine göndererek örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Tüm okulun katıldığı "Kitapla Gülümseyen Yürekler"  adlı projeyle öğrenciler, kilometrelerce uzakta bulunan bir köy okuluna yardım ellerini uzattılar.

Yıllar önce ASE Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olup Ağrı'nın Diyadin İlçesindeki bir köy ortaokulunda görev yapan bir öğretmen, mezun olduğu okuluna çağrı yaparak kitaba ihtiyaçları olduğunu iletti.  Bu, bir öğretmenin mezun olduğu okula çağrıda bulunması bakımından oldukça anlamlıydı. Okul; idaresi, öğretmeni ve öğrencisiyle bu çağrıya duyarsız kalmayarak "Kitapla Gülümseyen Yürekler"  adlı sosyal sorumluluk projesiyle hemen kolları sıvadı ve projeyle yaklaşık beş yüz adet kitap toplandı.  Projeyi yürüten öğrenciler, kendi elleriyle kitapları kolileyerek 1450 km uzaklıkta bulunan Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan Taşbasamak Ortaokuluna kargo vasıtasıyla gönderdiler. Kitapların Taşbasamak Ortaokuluna ulaşmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan öğrenciler, çektikleri kısa video ve fotoğraflarla Kütahya'daki abi ve ablalarına teşekkür ettiler. 

Projenin yürütülmesinde öğrencilerle birlikte çalışan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hakan Bengül, böyle anlamlı bir konuda mesafelerin hiçbir önemi olmadığını belirterek hem öğrencilerine hem de böyle bir fırsatı kendilerine verdiği için daha önce bu okuldan mezun olan Taşbasamak Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tuğçenur Gürdamar'a teşekkür etti.

Okul Müdürü Ahmet İren ise projeyle ilgili şunları belirtti: "Öğrencilerim, Ağrı'daki bir okulun kitaba ihtiyacı olduğunu belirttiler. Ayrıca bu konuda bizden yardım isteyen kişinin de bizim okuldan mezun olan bir öğretmen olduğunu söylediler. Konu, iki yönlü olarak anlamlıydı. Yardım kitapla ilgiliydi ve yardım talebinde bulunan bizim okuldan mezun bir öğrenciydi. Demek ki okulumuz hayatlara kitaplarla, iyiliklerle dokunmuş ve dokunmaya da devam etmekteydi. Öğrencilerimize hemen destek verdik ve kısa sürede topladığımız kitapları gönderdik. Ben böylesine duyarlı bir çalışmada gönüllü çalışan tüm öğrenci ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Hayat, içimizi ısıtan sahneleriyle anlam kazanıyor."

08-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.11.2021 - Güncelleme: 08.11.2021 09:14 - Görüntülenme: 138
  Beğen | 4  kişi beğendi