T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi

HAYALDEN HEDEFE-HEDEFTEN SONUCA COĞRAFYA SOKAĞIMIZ

 

Okulumuz salgın döneminde de eğitimin gereklerine uygun bir şekilde çalışmalarına hız kesmeden  devam ediyor. Buna bağlı olarak öğrencilerin akademik, kültürel, sosyal ve sportif gelişimlerini önceleyen eğitim anlayışımız, her türlü şart ve durumda da inanç ve azmimiz sayesinde canlı ve dinamik kalmamızı sağlamaktadır. Bu inanç ve azim, hayallerimizi önce hedefe sonra da başarıya dönüştürmektedir.  

 

Son olarak hayalden hedefe sonra da sonuca ulaştırdığımız coğrafya sokağımızı hayata geçirdik. Aslında zordu işimiz. Koca bir dünyayı hem koridora hem de gönüllere sığdırmak kolay değildi. Önce sokağımızı suyun sesiyle buluşturduk. Büyük bir şelaleyi koridorun başına yerleştirip en güzel, en temiz duygulara ilham olduk. Çevresi de Kütahya'mızın meşhur ressamları tarafından hayat buldu. Sonra da yüreği eğitim aşkıyla atan bir grup öğrencimiz, dünya haritasını büyük bir duvara çizdiler. Bir depoda bulduğumuz hoparlör konsolunu dünya saatlerine dönüştürerek öğrencilerimizin çizdiği haritanın karşısına, tam da yerine koyduk.  Coğrafya öğretmenimizin yaptığı oturaklar ise sokağa ayrı bir güzellik ve ahenk kattı. Coğrafya ağaçsız olur mu? Orman müdürlüğümüzün hediye ettiği canlı ladinler sayesinde koridor gerçek bir sokaktan farksız oldu. Bu arada ülkemizin turizm zenginliklerini de unutmadık. Gerçeğine birebir uygun bir şekilde duvara yerleştirdiğimiz peri bacaları, Ağrı Dağı ve Pamukkale travertenleri, sokağa esrarengiz bir hava katmıştı bile. Ayrıca birçok koridorda  yer alan sedire burada da yer verdik. Tüm bunlar bitti derken dünya bize dar gelmeye başladı ve gözümüzü uzaya diktik. Sokağın tavanına hazırladığımız Güneş sistemi, adeta bir şehrin göz alıcı ışıltısını andırıyordu. Güneş, gezegenler, yıldız kümeleri.... heyecanımıza heyecan katmıştı.  

 

            Tüm bunlar; büyük bir emeğin, fedakarlığın eseridir. İdaresi, öğretmeni, velisi ve öğrencisiyle büyük bir aile olan ASE Sosyal Bilimler Lisesi, gücünü tam da  buradan almaktadır. Emeği  geçen tüm idare, öğretmen, veli ve öğrencilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyor, hayalleri hedefe koyma yolunda hız kesmeden devam ediyoruz.

24-09-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.09.2020 - Güncelleme: 20.02.2024 11:25 - Görüntülenme: 250
  Beğen | 0  kişi beğendi