Bölge Sergisine Davet Edilen Pi Simülasyon Projemiz

Öğrenciler Arda Fuat Tarhan, Enes Aydın ve Şükrü Sinap, danışman öğretmenleri Zafer Kaya ile birlikte “Pi Tahmini için: Buffon İğne Simülasyonu” adlı projeyi hayata geçirdiler. Bu projede, öğrenciler, matematikte önemli bir sabit olan pi sayısını tahmin etmek için Buffon İğne Simülasyonu’nu kullandılar. Simülasyonlarını ve sonuçlarını jüriye sundukları yarışmalarda büyük ilgi gördüler. Öğrenciler, proje sürecinde bilimsel araştırma yöntemlerini uygulama fırsatı buldular. Veri toplama, analiz etme ve sonuçları etkili bir şekilde sunma becerilerini geliştirdiler. Ayrıca, ekip olarak çalışma ve problem çözme yeteneklerini de pekiştirdiler. Bu tür girişimler, gençlerin bilim ve matematikte yenilikçi düşünme becerilerini geliştirmelerine ve geleceğin bilim insanları, araştırmacı olmalarına olanak sağlıyor.

06-03-202406-03-202406-03-2024

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 13:57 - Görüntülenme: 35