BLOG YAZARLIK EĞİTİMİ

Sosyal medya kullanımının artması ile birlikte blog yazarları ve yazılar da giderek artmaktadır. İnternet her zamankinden daha fazla bilgiyi barındırmaktadır. Blog yazarları kendi deneyimlerini, kariyerlerini,hayatlarını kolayca paylaşabildikleri bir alana dönüşmüştür. Herhangi bir medya kuruluşuna gönderilemeyen bu yazılar yazarıan blogger denenen bloglarda yayınlanabilmektedir.rnek vermek gerekirse, yurtdışında görmek istediğiniz bir yer olduğunu düşünelim. İnternet üzerinden ya da bilinen kitapçılardan herhangi bir kaynak bulamamış olabilirsiniz. Ancak seyahat üzerine yazıları yayınlayan bir blog sitesi olduğunu varsayalım. Gerçek kişileri yaşanan tecrübeleri sizlerin o ülke hakkında çok daha ayrıntılı bilgi edinmesine yardımcı olur. Herhangi bir sınırlaması olmayan blog yazıları çok kısa ya da çok uzun olabilir. Kendinize çok daha yakın hissettiğiniz bir yazarın blog sayfasını takip ederek hiç tanımadığınız bir arkadaş edinebilirsiniz. Yazarlar da kendi deneyimlerini paylaşarak hiç tanımadıkları insanlar ile kusursuz bir bağ kurmaktadır. İstediğinize göre yazarlara mesaj atabilir ya da blog yazılarına yorum yapabilirsiniz.

Bu minvalde hazırlık sınıfları öğrencilerimize öğretmenimiz Zafer KAYA tarafından blog tutma eğitimi verilmiştir. Bloglar neden önemlidir?, blog nasıl tutulur?, neler paylaşılmalıdır?, dünyada hangi konularda tutualn bloglar daha fazla okunmaktadır? gibi soruları verdiği eğitim esnasında cavaplayan KAYA, kendi dersinde de bir blog tuttuğunu ve öğrencileriyle ders notları paylaşımını oradan yaptığını söylemiştir. Her sene hazırlık sınıflarından seçtiği öğrencileri de blogunu yönetme yetkisi verdiği de dile getirmiştir.

28-04-2021

Yayın: 28.04.2021 - Güncelleme: 28.04.2021 01:20 - Görüntülenme: 264