T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi

BİR FİLM BİRAZ SOSYAL BİLİM

Okulumuz TARİH KULÜBÜ tarafından düzenlenen “BİR FİLM BİRAZ SOSYAL BİLİM” adlı etkinliğe geçtiğimiz hafta devam edildi. Okulumuz Tarih öğretmeni Mustafa ŞAHİN eşliğinde öğrencilerimiz 12 KIZGIN ADAM adlı filmi izlediler. Babasını öldürmekle suçlanan ve idam cezasına çarptırılacak bir gencin masum olup olmadığına karar verecek on iki kişilik bir jürinin karar verme sürecinin konu edindiği film sinema tarihinin klasikleri arasında yer alıyor. 

Üniversitede Hukuk Fakültesini ve Psikoloji Bölümünü hedefleyen sinema sevdalısı 11. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz, filmle ilgili görüşlerini de birbirleriyle paylaşarak deneyimlerini zenginleştirdiler. 

Okulun öğretmen kadrosu olarak okulda verilen eğitimi farklı uygulamalarla zenginleştirmeye çalıştıklarını belirten Mustafa ŞAHİN yapılan etkinlikle öğrencilerin grup içinde kendilerini ifade etmelerine fırsat tanıdıklarını, derslerde teorik olarak öğrenilen konuların gerçek hayatta nasıl şekillenebileceğini görmek açısından müfredatla uyum gösteren filmleri izlemenin faydalı olacağını vurgulayarak etkinliğin yıl sonuna kadar farklı filmlerin izlenmesiyle devam edeceğini vurguladı.

23-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 10:09 - Görüntülenme: 35
  Beğen | 0  kişi beğendi