BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA ETİK KAVRAMI EĞİTİMİ

31-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-2023

Okulumuz öğretmenlerinden Kemal SOYGÜR ve Erhan ÖZALP bilimsel araştırmalarda bilimsel etik konusunda öğrencilerimizi bilgilendiren bir toplantı gerçekleştirdi.

Eğitimde etik bilincin önemi her geçen gün daha da artarken, bilimsel araştırma projelerinde çalışan öğrenciler için destekleyici bir kaynak ortaya çıktı.Öğretmenlerimiz tarafından geliştirilen yeni bir web sitesi, öğrencilere bilimsel etik konusunda rehberlik sağlayarak araştırmalarını daha sorumlu ve saygın bir şekilde yürütmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Bilimsel araştırma projeleri, öğrencilerin meraklarını keşfetmeleri, soru sorma becerilerini geliştirmeleri ve bilimsel düşünceyi uygulamaları için mükemmel fırsatlar sunar. Ancak, bu projelerde etik kuralların gözetilmesi büyük bir önem taşır. Etik dışı uygulamalar, araştırmanın güvenilirliğini zedeler ve sonuçların değerini azaltır.

Öğretmenlerimiz bu web sitesinin bilimsel araştırmaların niteliğini yükseltmek için önemli bir adım olduğunu vurgulamaktadır. Okul, öğrencilerin araştırmalarını etik standartlara uygun bir şekilde yürütmelerini teşvik etmeyi ve etik değerlere dayalı bilimsel bir topluluk oluşturmayı hedeflemektedir.

Yayın: 31.05.2023 - Güncelleme: 01.06.2023 09:45 - Görüntülenme: 73